EBRD pozajmljuje 80 mil. evra EPS-u

Bez autora
Mar 03 2011

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) razmatra zajam od 80 miliona evra za Elektroprivredu Srbije (EPS). Reč je o zajmu u sklopu šireg Projekta unapređenja stanja životne sredine u Rudarskom basenu Kolubara vrednog 140 miliona evra.Predloženim zajmom, koji treba da odobri uprava EBRD krajem jula, finansiraće se mehanizacija za novi kop u basenu lignita Kolubara, deo mehanizacije za postojeći kop i sistem upravljanja ugljem za sve rudničke operacije u Kolubari.

EBRD pozajmljuje 80 mil. evra EPS-uEvropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) razmatra zajam od 80 miliona evra za Elektroprivredu Srbije (EPS).

Reč je o zajmu u sklopu šireg Projekta unapređenja stanja životne sredine u Rudarskom basenu Kolubara vrednog 140 miliona evra, objavio je kreditor.

Predloženim zajmom, koji treba da odobri uprava EBRD krajem jula, finansiraće se mehanizacija za novi kop u basenu lignita Kolubara, deo mehanizacije za postojeći kop i sistem upravljanja ugljem za sve rudničke operacije u Kolubari.

Evropski kreditor naveo je da su te tri komponente predloženog zajma veoma povezane i međuzavisne.

Među ključnim dobrobitima realizacije projekta biti efikasnije i čistije vađenje uglja i ujednačen kvalitet isporuka lignita.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik